-
-
Ceremóniamester

Vőfély / Ceremóniamester

Koordinál és szórakoztat!

Vőfély
Régi hagyomány vőfélyt hívni a lakodalomba. Ezt amegtisztelő szerepet a hagyomány szerint általában a család barátja vagy egy rokon vállalta ezt a megtisztelő szerepet. A vőfély a “lányos” háznál kéri ki a menyasszonyt a szülőktől a leendő férje számára, majd régi rigmusokat skandálva elbúcsúztatja a családtagoktól. A lakodalomban a vacsora közbenkis versikékkel jelenti be a fogásokat, így szórakoztatva a már éhes násznépet. Általában éjfélkor a gyertyafénykeringő és a menyasszonytánc következik. Ekkor az ifjú pár megkapja az ajándékait a násznéptől amit szintén a vőfély vezényel le. A vőfély elengedhetetlen kellékei a bokrétás kalap és a szalagokkal feldíszített vőfélybot

Ceremóniamester
Sokan „modern vőfélynek” is nevezik, amiben van némi igazság. Valójában a ceremóniamester egy esküvő elsődleges hangulatfelelőse, műsorvezetője, irányítója. Egy problémamegoldó, aki néha pszichológus is. A nagy napra gyakorlatilag ő lesz a pár legjobb barátja. És, hogy mitől jó igazán egy ceremóniamester? A szakmai legjobbjai pontosan tudatában van annak, hogy az esküvő az ifjú pár nagy napja, ezért amellett, hogy egy ceremóniamester elsődleges feladata a szereplés, bármikor képesnek kell lennie azonnal a háttérbe vonulni.

Irjon nekünk! Keressen minket bizalommal!
Amennyiben kérdésed vagy véleményed van, kérjük írd meg nekünk. Beküldött leveledet igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül megválaszolni.